8 listopada – Dzień zdrowego jedzenia
8 listopada obchodziliśmy w naszej szkole dzień zdrowego śniadania. Uczniowie losowali uprzednio warzywa i owoce, aby później przygotować w klasach potrawy z danych owoców a także ubrać się tak, aby przypominać kolorami dany owoc lub warzywo. Królowały jabłka, pomidory, arbuzy, winogrona, brokuły, dynie, ogórki, papryka. Uczniowie w klasach 1-3 przygotowali pyszne śniadania, uczniowie z klas starszych poza zdrowymi posiłkami przygotowali także talerze pyszności na konkurs.
Rozwiązywali także edukacyjną krzyżówkę dotyczącą zdrowego żywienia i mimo trudności – wszystkim udało się ukończyć zadania.
Uczniowie z Koła Dziennikarskiego wyruszyli poza teren szkoły szerząc Szkolne Rewolucje, częstowali mieszkańców osiedla zdrowymi przysmakami i zachęcali do zdrowego stylu życia.